Ei ole.
Tekstisisällöillä on edelleen paikkansa yritysten sisällöntuotannossa, vaikka tällä hetkellä kaikkialla kotkotetaan lyhytvideoiden paremmuudesta.
Syy miksi lyhytvideot ovat niin toimivia, on, että somekanavat haluavat pitää käyttäjänsä otteessaan ja se ote luodaan lyhytvideoiden luomalla hyvänolontunteella.
Lyhytvideo ei ole nopein tapa saada tietoa. Nopea lukija pystyy samaan tekstistä olennaiset tiedot huomattavasti nopeammin kuin mitä videon katselemalla ne tiedot voisi saada. Mutta kuten sanottu, somekanavat määräävät, mitä kulutamme.
Kun sisältöä luo, oli kyseessä lyhytvideoita, podcastejä tai mitä tahansa, kannattaa niistä luoda tekstisisällöt, vaikka ne eivät alun perin sitä olisikaan. Näin saat esimerkiksi blogisisältöä verkkosivustollesi, joka on edelleen oikein hyvä tapa saada Googlessa ja muissa hakukoneissa orgaanista näkyvyyttä sekä rakennettua hakukoneoptimointikonetta paremmaksi.
Parhaimmillaan tällainen sisältötaktiikka moninkertaistaa sisällön määrän tekemättä siitä kuitenkaan spämmäystä.
Kuitenkin pitää muistaa, että somekanavat palkitsevat sisällöntuottajia aktiivisesta sisällöntuotannosta, joten ei ole yhtään hassumpaa, että ensin julkaisee aiheesta X lyhytvideon, josta luodaan teksti- ja kuvapohjainen postaus uudessa formaatissa esim. kuukauden päästä.
Tätä mallia, kun jaksaa painaa viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen, vieläpä laajalla somekanavaskaalalla, niin on ihme, jos ei ala tunnettuus olemaan kohderyhmän kohdalla kunnossa.
Tekstisisällöt kannattaa ilman muuta hakukoneoptimoida aina.
Tekstisisällön optimointi lähtee jo otsikosta liikkeelle - millä avainsanalla tai hakutermille tulee tarpeeksi hakuja, jotta sisältöön saadaan lukijoita myös Googlen kautta?
Toinen asia on väliotsikot. Väliotsikkoja kannattaa suosia, erityisesti h2 ja h3-otsikoita, ja niissä voidaan hakutermien lisäksi käyttää esim. avainsanan synonyymeja, joiden avulla saadaan mahdollisuudet paremmaksi näkyä hakukoneissa myös avainsanan synonyymin osalta.
Kolmantena asiana on tekstin pituus, eli tekstin pitäisi huonoimmassakin tilanteessa olla 300 sanaa pitkä, mutta mielellään yli 500 sanaa tai todella tärkeissä avainsanoissa jopa yli 800 sanaa. Laatu toki korvaa määrän, mutta vielä edelleen pituudellakin on merkitystä - ainakin tässä pelissä.
Neljäs asia on sisäiset linkitykset. Eli tahtotilana on, että Google saadaan huomaamaan, että teksteistä johdetaan ihmisiä toisiin teksteihin. Mitä enemmän näitä linkkejä on, sekä ulkoisista että sisäisistä kanavista, sitä parempi. Huom.! Linkkien pitää aina olla laadukkaita, eli mitään ostettuja linkkejä Intiasta ei tietenkään enää sallita.
Muista siis luoda sisältöjä aktiivisesti, erilaisissa formaateissa. Et voi tietää, miten lyhytvideoiden laita on vuoden päästä (luultavasti edelleen kasvava), joten on hyvä kuitenkin luoda sisältöä eri muodoissaan, jotta ne tavoittavat erilaisia sisältöformaatteja kuluttavat ihmiset.
Jos sinulla on aihe X, niin luo aiheesta mahdollisimman monipuolisilla sisältöformaateilla sisältöä. Jos tehokas sisältömarkkinointi kiinnostaa, niin lue sisältömarkkinoinnista lisää täältä.
Oikeassa klubissa oikeat ovet avautuvat. Olemme B2B-yrityksien markkinointitoimisto ja markkinointitiimi.
Jätä yhteydenottopyyntö kirjoittamalla sähköpostisi!