Anna meidän auttaa!
Vastaamme viestiisi 24 tunnin kuluessa.
  Demand Generation = Kysynnän luominen

  Mietipä miltä tuntuisi, jos yrityksesi olisi aina se ensimmäinen vaihtoehto […]

  Lue lisää

  Menestystarina: ARCO Architecture Company Oy

  Arco Architecture Company on tulevaisuudessa Suomen suurin arkkitehtitoimisto, joka syntyy, kun Arkkitehdit Soini & Horto, Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit sekä Aihio Arkkitehdit yhdistyvät. Yritysten on tarkoitus yhdistää voimansa lopullisesti vuoden 2022 aikana, kesäkuun loppuun mennessä.

  Integraation myötä yrityksessä toimii 190 ammattilaista, joiden tietotaito on tuotu yhteen kolmesta menestyneestä arkkitehtitoimistosta. Arcon toimitusjohtaja Sami Horto kertookin idean ja ajatuksen Arcosta kypsyneen mielissä vuosien aikana. Hänen mielestään alalla piti saada suurempaa liikettä aikaiseksi, minkä seurauksena Arco sai alkunsa.

  Miksi yhdistyminen kannatti?

  Arcon toimitusjohtaja Sami Horto kertoo aiemmassa yrityksessään Arkkitehdit Soini & Hortossa ajatuksena olleen paremman aseman saavuttaminen arkkitehdeille sekä vaikutusvallan lisääminen siinä, millaista arkkitehtuuria ja ympäristöä maahamme tehdään.

  Arcon yritysten johtajien tavatessa ja jakaessa ajatuksiaan tavoitteistaan arkkitehtuurin parissa syntyi tietoisuus siitä, että he kaikki halusivat lopulta hyvin samanlaisia asioita. Pääomasijoittajan ottaessa yhteyttä Arcon yrityksiin yrittäjät päättivät lähteä mukaan yhteiseen toimintaan, sillä hyvä porukka ja tavoitteiden yhtenäisyys lisäsivät tunnetta onnistumisesta.

  Yhdistymisen myötä he pystyvät palvelemaan asiakkaitaan paremmin muuttuvassa maailmassa.

  ”Tiedon määrä ja digitalisaatio ovat kasvaneet huimasti, eikä se tähän tule jäämään”, Horto kertoo muuttuvasta tilanteesta.

  Myös yhteiset resurssit, myyntiputket, työntekijät ja toimintatavat kehittävät heidän kasvuansa entisestään. Horto painottaa myös kestävän kehityksen merkitystä ja vaatimuksia, joihin nähden yhteistyö on parempi ratkaisu. Tärkeimpänä tavoitteena hän näkee kuitenkin uuden, korkealuokkaisen arkkitehtuurin ja ympäristön luomisen.

  ”Ala on meidän intohimomme ja vähän niin kuin rakkauden lähde. Sen takia tässä ollaan näitä asioita tekemässä. Uskomme myös, että leveämmillä hartioilla pystymme tuottamaan parempaa ympäristöä, sillä tällä tavalla meillä on enemmän asiantuntijoita käytettävissämme. Haluamme luoda yrityksen, joka ei ole pelkästään muutaman tähtiarkkitehdin elämänkaareen liittyvä tähdenlento, vaan yritys, joka jäisi elämään myös meidän jälkeemmekin. Haluamme nostaa nuoria tähtiä esiin ja kasvattaa heistä hyviä ja hienoja arkkitehteja, jotka jatkavat työtämme eteenpäin”, Horto kertoo.

  Vastaanotto Arcolle onkin ollut positiivista eri tahoilla, kuten työntekijöiden ja yhteiskunnan keskuudessa. Vaikka Arcossa on alussa mukana kolme firmaa, uskotaan yhteistyökumppaneita olevan tulevaisuudessa mahdollisesti vieläkin enemmän.

  Aktiivista muotoa myyntiin ja markkinointiin

  Sami Horto kertoo myynnin ja markkinoinnin olevan Arcossa vielä suhteellisen alussa. Hyvä työ puhuu alalla puolestaan, mutta yrityksessä ollaan menossa aktiiviseen suuntaan myös myynnin ja markkinoinnin suhteen. Tarkoituksena olisi tehdä myyntiä sekä inbound että outbound -muodoissa.

  Horto kertoo myynnin ja markkinoinnin toteutuneen ammattimaisesti myös aikaisemmassa yrityksessään. Heillä on ollut erilliset myyntiputket ja myyjät, joiden kanssa on mietitty, miten erilaisiin projekteihin päästäisiin mukaan. Aikaisemmin arkkitehdit eivät kuitenkaan ole myyneet mitään, sillä se on ollut alalla jopa kiellettyä. Nykyisin myyntiä saadaan erityisesti erilaisten kilpailuiden kautta, joihin he osallistuvat aktiivisesti ja pyrkivät pärjäämään niissä mahdollisimman hyvin.

  Digitaalinen maailma on muuttanut myyntiä ja markkinointia paljon. Horto kertoo arkkitehtuurin olevan tietyllä tapaa huomiotaloutta, ja hän pitää tärkeänä sitä, miten missäkin mediassa ollaan näkyvillä. Markkinoinnin keinoista merkittävimmiksi hän kokee maineen ja luottamuksen saavuttamisen.

  ”Mainetta rakennamme parhaiten sillä, että hoidamme hommamme tosi hyvin ja olemme hyvämaineisia sekä firman että asiakkaiden silmissä. Luottamusta taas rakennamme pitämällä sanamme ja tekemällä mitä lupaamme – mielellään jopa paremmin miten on luvattu”, Horto kertoo.

  Mainepositiota pyritään tavoittelemaan sopivilla aktiivisilla ulostuloilla, kuten podcasteilla tai blogiteksteillä. Horto painottaa hyvinä aiheina heille esimerkiksi kestävää kehitystä ja puurakentamista, joissa omaa ammattitaitoa voi tuoda hyvin esiin asiakkaille ja yhteisölle.

  Yrittäjän vinkit toiminnan kasvattamiseen

  Onko sinun yritykselläsi kasvuhaaveita? Arcon toimitusjohtaja kertoi omat vinkkinsä kasvua hakeville yrityksille.

  ”Sanoisin, että tiettyyn vaiheeseen asti yritys voi kasvaa orgaanisesti. Useimmiten itse koen, että yrityksen kasvun esteeksi muodostuu omistaja itse. Eli omistajan oma henkilökohtainen kasvu on aika tärkeää, ja esimerkiksi omasta uusiutumisestaan kannattaa huolehtia. Pitää olla samanaikaisesti ylpeä siitä, mitä osaa, mutta samanaikaisesti nöyrä sen edessä, mitä ei osaa. Viisautta on myös tieto siitä, ettei osaa kaikkea, ja halu hakea itseään viisaammilta apua tukemaan omaa tekemistä. Yrittäjyys on jatkuvaa oppimista, joka meidän kaikkien tulisi muistaa, jotta päästäisiin täyteen potentiaaliin”, Horto kertoo viisaasti.

  Voit tutustua lisää Arcoon heidän verkkosivuillaan: https://www.arco.fi

  #dotherightmarketing

  Eemil Mikkola
  Toimitusjohtaja, markkinoinnin asiantuntija
  eemil@innoclub.fi

  YHTEYSTIEDOT

  +358 45 137 3886
  contact@innoclub.fi
  All rights reserved 2024